Наступність в роботі ЗДО "Роднічок" та ЗОШ №6

«Шкільне навчання ніколи не

починається з порожнього місця, а завжди

спирається на певну стадію

розвитку, досягнутого дитиною ».

Л. С. Виготський

Особливої ​​актуальності в даний час набула проблема наступності між ланками освіти, а саме між ЗДО і школою. Що ж таке наступність? Під наступністю розуміється послідовний перехід від однієї ланки освіти до іншої, що виражається у збереженні та поступовій зміні змісту, форм, методів, технологій навчання і виховання.

Наступність між дошкільними і шкільними ланками освіти не повинна розумітися тільки як підготовка дітей до навчання. У дошкільному віці закладаються найважливіші риси майбутньої особистості. Необхідно прагнути до організації єдиного розвиваючого світу – дошкільної та початкової освіти.

Щоб зробити перехід дітей до школи більш м'яким, дати їм можливість швидше адаптуватися до нових умов, вчителі повинні знайомитися з формами, методами роботи в дошкільних установах.

У дошкільному закладі важливо забезпечити зв’язок вихованців і педагогів дитячого садка і школи. Для цього використовують екскурсії до школи, відвідування уроків, спільні з першокласниками розваги, а молодших школярів запрошують у дитячий садок для зустрічі з випускниками старшої групи. Побутує також практика взаємовідвідування вихованцями дитячого садка і учнями початкових класів свят у дошкільному закладі та початковій школі (свято знань, посвята у школярі, свято букваря, випуску з дитячого садка).

Однією з росповсюджених форм здійснення наступності є спільні батьківські збори з педагогами ЗДО та вчителями школи. Так 12.09.2018р. пройшли батьківські збори для батьків майбутніх першокласників, де вчитель ЗОШ №6 м.Селидове Стрельник О.А.дала загальне уявлення про систему роботи з дітьми, визначила порядок набору дітей до першого класу та розказала про систему освіти у класі "Інтелект".

/Files/images/СРЕЛЬНИК О А.jpg /Files/images/СТРЕЛЬНИК (2).jpg/Files/images/Стрельник О А.jpg/Files/images/СТРЕЛЬНИК О А (2).jpg/Files/images/СТРЕЛЬНИК О А (3).jpg/Files/images/Стрельник О.А..jpg/Files/images/стрельник.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 168